Топлото за февруари време приключва днес и от утре ни очакват доста по-ниски температури, а в някои дни - слаби превалявания от сняг.

Днес ще остане топло за сезона, с температури в по-голямата част от страната от 10 до 15 градуса. Облачността ще бъде значителна, но в централните и източни части на страната все още средна  и  висока.

Промяната на времето ще започне довечера. С умерен и временно силен вятър от северозапад през страната ще премине атмосферен фронт. Ще завали дъжд, като до утре сутрин преваляванията ще обхванат по-голямата част от страната, но от запад бързо ще спират. Преди да спрат окончателно, преваляванията ще преминават в сняг, но  съществена снежна покривка няма да се образува.

Утре ще бъде облачно, с температури от 1-2 градуса по високите полета, вкл. в Софийско до 6-7 в Дунавската равнина  и 10-11 в югоизточните райони. Ще бъде ветровито, с умерен и  силен северозападен вятър.

В сряда ще бъде студено и предимно облачно. Вятърът ще отслабне, но ще се ориенъира от североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. На места ще превалява, предимно слаб сняг. Температурите ще бъдат от минус 1 до плюс 4,5 в повечето места.

В четвъртък ще бъде студено, с минимални температури от минус 6 до минус 1. През деня максималните стойности ще са от нула до 5 градуса. Облачността ще бъде значителна, със слаби превалявания по Черноморието.

В петък минималните температури ще са без промяна, от минус 5 до нула градуса. Ще остане облачно, слаб сняг, по Черноморието - дъжд и сняг, ще превалява в източната половина на страната. Денем температурите ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса.

Студено ще остане и в събота сутрин, а през деня температурите съвсем слабо ще се повишат  и ще са от 1 до 6 градуса.

В неделя сутрин ще остане студено, но през деня слабото повишение на температурите ще продължи и те ще достигнат 3 до 8, 9 градуса. Над източната половина на страната ще има значителна облачност, но от запад тя постепенно ще се разкъсва.

Според предварителните прогнози, през следващата седмица повишението на температурите, особено  дневните, ще продължи и на много места отново ще има предпролетни стойности над 10 и до 15-ина градуса.