До довечера облачността ще бъде променлива, в западните райони намаляваща до незначителна и слънчево време. Ще остане ветровито, с до умерен и временно силен западен вятър.

Температурите след обяд  ще са от нула до 5 градуса.

През нощта ще бъде облачно. Само на отделни места в северозападните райони е възможно да превали слаб мокър сняг. Температурите утре сутрин ще бъдат от минус 6 до минус 1, в северозападните райони до плюс 2-3 градуса. 

Вятърът ще се ориентира от югозапад, слаб до умерен. 

През деня в петък облачността ще бъде променлива, но без валежи. Температурите ще се повишат и ще бъдат в интервала от 5 до 10 градуса. 

В Източна България ще духа слаб до умерен южен вятър, а в Дунавската равнина -западен. 

В западните и южни части на Европа е меко, на места с превалявания от дъжд. В следващите дни ще се затопли и на Балканите.

 

По-студено, със слаби превалявания от сняг и температури около и малко под нула градуса, е на места в Централна Европа.

В събота над страната ще премине атмосферно смущение. Още в ранните сутрешни часове от запад на изток ще превали краткотраен дъжд, по високите полета - сняг. Нова съществена снежна покривка няма да се образува.  Ще остане меко за сезона с дневни температури от 6 до 11 градуса. Облачността ще бъде променлива, със слънчеви интервали.

В неделя ще има значителна облачност и след обяд от запад отново ще завали дъжд. На отделни места е възможно да прегърми. Вятърът в Източна България временно ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са около и над нулата, а максималните  ще бъдат от 6 до 11, на места в източните райони до 12-13 градуса.

Все по-топло за сезона ще бъде времето през следващата седмица. Температурите ще продължат да се повишават и според предварителните прогнози след сряда на места в страната ще доближат и дори преминат 20 градуса