Дойде краят на проточилия се период с по-ниски температури.

Днес ще има променлива, на места намаляваща до незначителна облачност. Ще духа слаб западен вятър, в Източна България - северозападен. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, в западната част на Дунавската равнина до около 15-16.

През нощта ще бъде предимно ясно, със слаб вятър от югозапад и запад. Минималните температури утре сутрин ще са от около минус 3 до плюс 2 градуса.

Сутрин на отделни места не е изключено да се образуват мъгли, които бързо ще се разсеят след изгрева на слънцето.

През деня облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. Ще духа слаб вятър от югозапад. Дневните температури ще се повишат още и ще бъдат от 12 до 17 градуса.

В неделя ще се появи вятър от запад, който в Дунавската равнина ще бъде умерен и временно силен. Облачността ще бъде променлива, на места ще превали краткотраен дъжд.

Минималните температури ще са от около нулата по високите места на запад до 5-6 в Дунавската равнина. През деня ще се затопли още и дневните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса.

В понеделник сутрин минималните температури вече ще бъдат положителни в повечето места, от нула до около 4-5 градуса. Облачността през деня ще бъде променлива, като само на отделни места не е изключено да превали за кратко съвсем слаб дъжд. Дневните температури ще са от 10 до 16 градуса. Ще духа слаб северен вятър.

Без промяна, топло, с променлива облачност и малка вероятност за краткотрайни превалявания само  на изолирани места, ще остане във вторник. Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса.

В сряда и четвъртък за кратко от североизток ще проникне по-хладен въздух и  в източната половина на страната дневните температури ще се понижат с няколко градуса.

Според предварителните прогнози, през втората половина на следващата седмица температурите ще се повишат още и ще достигнат стойности около и над 20 градуса, на места до около 22-23. Повече подробности за времето през изборния ден в края на другата седмица очаквайте утре.