След кратка пауза през в началото на следващата седмица, януарските температури в мартенско изпълнение ще се завърнат.

Температурите тази сутрин са минус 24 на Мусала, минус 10 в София, минус 5 в Сандански, Варна, Ловеч и Кърджали, минус 8 в Разград, минус 4 във Видин и Бургас, минус 3 в Пловдив.

Тази сутрин температурите в страната са от около минус 10 градуса (София) до минус 4 градуса в повечето места. Това са температури, по-обичайни за януари, не и за втората декада на март. В следващите 2-3 дни ще се задържи студено, а 2-3 дневно затопляне предстои през първата половина на следващата седмица.

Днес ще бъде студено, с дневни температури от минус 2 до плюс 3 градуса. Облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления над западните райони. Ще духа слаб вятър от северозапад, в Източна България - умерен от север.

Слаб сняг ще превали само  на места в североизточните и югозападните планински райони.

Предстоящата нощ ще бъде отново много студена. Минималните температури ще са от около минус 10 до минус 5. Слаб сняг ще превали на отделни места.

В съботния ден облачността ще бъде значителна и отново на места ще превали слабо. Дневните температури ще бъдат от около нула до 5 градуса.

В неделя сутрин ще остане студено, но през деня температурите слабо ще се повишат и ще бъдат от 3 до 8 градуса.

Облачността ще бъде значителна, почти без валежи.

В понеделник сутрин ще остане студено, с минимални стойности от около минус 9 до минус 5. През деня максималните стойности ще бъдат от 5 до 10-11 градуса. В Източна България все още ще духа до умерен северен вятър.

Във вторник и сряда затоплянето ще продължи и през втория ден на места термометрите ще доближат 20 градуса, в интервала от 14 до около 19.

За съжаление, този епизод ще бъде кратък и според предварителните прогнози през втората половина на седмицата отново ни очаква застудяване и януарски температури през почивните дни.