Днес ще бъде ветровито, с температури близки  до обичайните за периода. Облачността ще бъде променлива, временно намаляваща и до слънчево време в централните и западни райони на страната.

Максималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса. Вятърът ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно силен, от северозапад.

През нощта вятърът ще промени посоката си на западен и ще отслабне, но няма да стихва напълно в Дунавската равнина.

Минималните температури ще са от минус 5 до нула градуса, но ще бъде почти ясно и температурите по високите полета и котловините, защитени от западен вятър е възможно да паднат  и до минус 7, минус 9 градуса на места.

През деня вятърът отново ще се усили до умерен, в Северозападна България и временно силен и температурите ще бъдат от 1 до 6 градуса.

В сряда времето ще остане без съществена промяна - ветровито с обичайни за края на декември температури, минимални от минус 5 до плюс един и  дневни от 1 до 6 градуса.

В четвъртък температурите ще се повишат  и  дневните в западната част на Тракия и Дунавската равнина ще достигнат 10, 11 градуса.

В петък остава ветровито, с температури малко над обичайните, а в събота през страната ще премине размит атмосферен фронт и  на места, главно в планините и Североизточна България ще превали краткотраен дъжд, по високите места - сняг. Снежна покривка в низините няма да се образува.

В неделя ще бъде по-хладно, с дневни температури от 3 до 8 градуса.