Днес ще бъде слънчево, с поява на средна и  висока облачност. Дневните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса.

През нощта ще има разкъсана средна и висока облачност и температурите утре сутрин няма да бъдат толкова ниски, колкото последните 2-3 дни: от минус 3, минус 4 до около нула градуса.

През деня ще бъде предимно слънчево, а дневните температури ще достигнат 4 до 9-10 градуса. В Североизточна България ще духа слаб вятър от югозапад-юг.

В събота ще бъде най-меко, с минимални температури около нулата и максимални през деня от 5 до 11, 12 градуса. 

По-късно след обяд облачността ще се увеличи, а вятърът от северозапад ще се усили.  През нощта срещу неделя на места, главно в Южна България ще превали сняг, а в ниските части на Тракия - дъжд. С изключение на Рило-Родопския масив, валежите няма да бъдат значителни.

В неделя минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса, а дневните - от 3 до 8.

Облачността ще бъде променлива, на места в Южна България все още е възможно да превали съвсем слаб дъжд, в планините - сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, в по Черноморието - умерен от север.

В понеделник облачността ще бъде незначителна. Ще духа слаб западен вятър. Почти без валежи. Минималните температури ще са от минус 5 до нула, а дневните - от 3 до 8, 9 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето през следващата седмица. Вятърът ще стихне и в сутрешните часове на повече места в низините и котловините ще има краткотрайни мъгли. Минималните температури ще бъдат от около минус 4, минус 5 до нула градуса, а дневните - от 3 до 8, 9, в някои дни на места до около 10 градуса.