В последната седмица на климатичното лято и началото на септември ни очакват температури около 30, но и превалявания с гръмотевици.

Днес ще бъде слънчево и горещо. Дневните температури ще достигнат 30 до 34, 35 градуса. Ще духа слаб вятър от север и североизток, а по бреговата ивица - до умерен от изток.

Ще остане почти без валежи през по-голямата част от деня. Привечер и преди полунощ.краткотрайни превалявания ще има на места в северозападните райони, а след полунощ и преди изгрев - над западната половина на страната.

Утре със слаб до умерен вятър от северозапад-запад, ще прониква по-хладен въздух. Дневните температури в западната половина от страната ще останат под 30 градуса, най-често до около 26-29 градуса, а на изток все още ще има места с максимални стойности до около 33.

Още преди обяд в централните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, като най-интензивни ще са те около Стара планина. По-късно привечер гръмотевични бури ще има на североизток и югозапад. Не са изключени и локални градушки.

В четвъртък денят ще започне с променлива, по-често значителна облачност, която около и след обяд ще намалява над северните райони. На много места ще има краткотрайни валежи, по-значителни след обяд над южните райони и по Черноморието. Дневните температури в повечето места ще бъдат от 27 до около 31 градуса. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.

В петък температурите ще са от 28 до 32, 33 градуса. Ще превали и прегърми на места в източните райони. Вятърът от северозапад над Дунавската равнина ще бъде умерен и временно силен.

В събота и неделя на отделни места ще има краткотрайни превалявания, а температурите ще са най-често от 28 до 32 градуса, малко по-високи в събота.

Частично нестабилно ще остане времето в понеделник. Дневните температури ще са от 27 на северозапад и запад до около 33 в югоизточните райони. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен северозападен вятър.