В следващите няколко дни времето ще остане неустойчиво, но с нормални пролетни температури и сутрин, и през деня.

Днес ще се развива купеста облачност и отново на много места в часовете около и преди обяд ще превали и прегърми. Пак на отделни места не е изключена дребна градушка. В западната част на Дунавската равнина ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Там и вероятността от краткотрайни валежи е по-малка.

Максималните температури днес ще бъдат от 20 до 25 градуса, малко по-ниски в районите с повече купеста и купесто-дъждовна облачност и превалявания.

Привечер и през нощта явленията ще стихнат навсякъде, последно - в планините и крайните североизточни райони.

Утре денят ще започне със слънчево време и минимални температури от 5 до 11 градуса. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в планините и полупланинските райони отново ще има превалявания с гръмотевици. Нестабилно ще бъде и в София, където също вероятността да превали и прегърми е голяма.

По-малка вероятност за валежи има в ниските части на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Там ще превали по-слабо и на по-малко места, а слънчевите интервали ще са повече. Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса.

Топло, но нестабилно ще остане времето и в петък и събота. Отново на места ще превали и прегърми, но ще има и слънце.

Температурите остават без съществена промяна - минимални около и малко под 10 градуса и дневни от 19 до 24 градуса.

В неделя ще бъде неустойчиво, с краткотрайни превалявания на повече места, а дневните температури ще се понижат и ще бъдат от около 15-17 по високите западни котловини до около 22, 23 в низините.

В понеделник превалявания от краткотраен тип ще има на по-малко  места, но денем ще бъде осезаемо по-хладно, с температури от 13-15 до около 20 градуса.