След 48 часа започва чувствително захлаждане, което ще понижи температурите от сегашните, по-високи от обичайните нива. Най-студено ще бъде в четвъртък, когато и през деня температурите няма да превишат 10 градуса в повечето райони на страната.

Днес все още ще бъде топло за сезона, с температури след обяд от 19 до 24, в северозападните райони, където ще се появи слаб северозападен вятър, след разсейване на мъглите - до около 25 градуса. Ще има предимно средна ивисока облачност.

Утре сутринта температурите ще бъдат от 4 до 10 градуса. Още след полунощ от северозапад ще започне увеличение на облачността.

Утре дневните температури ще бъдат от 18 до 22 градуса. Ще се появи слаб вятър, отначало от източна посока. Облачността през деня ще бъде променлива.

В сряда започва процесът, който ще понижи чувствително температурите. Ще се усилва вятърът - над Северозападна България - от северозапад, а в източната половина на страната - от североизток. Минималните температури ще са от 4-5 градуса по високите полета до 10-12 в северозападните райони.

През деня със умерен североизточен вятър ще нахлува по-студен въздух. Над Северна България ще бъде облачно. Слаб дъжд ще превалява над североизточните и източни райони.

Температурите в ранния следобед ще бъдат от 6-8 градуса в североизточните райони, 14, 16 на северозапад и до 20-21 градуса в Тракия.

В четвъртък студената въздушна маса ще обхване страната и ще бъде най-студено, с температури през деня, равни на тези в ранното утро - от 4 до 9, само на места до около 10 градуса.

Ще превалява дъжд, на повечето места - слаб, само в някои райони временно - умерен.

По високите части на Лудогорието и Предбалкана е възможно валежът да се примесва с мокър сняг, но под 900-1000 метра надморска височина, трайна  снежна покривка няма да се образува.

Сняг ще вали в планините - Стара планина над 700-1000 метра, а планините в Южна България - няколкостотин метра по-високо и там временно ще побелее.

В петък слаби превалявания от дъжд ще има над някои западни райони. Температурите сутрин ще бъдат ниски, но след обяд ще започнат да се повишават.

През почивните дни и в началото на следващата седмица, според предварителните прогнози, отново ще се затопли и температурите в неделя и понеделник ще доближат 15-20 градуса.