Топлото време от края на миналата седмица приключва днес. От утре ни очакват застудяване и няколко дни с ниски за април температури, и превалявания от дъжд и сняг.

Днес ще бъде слънчево, с повече облаци около планините и в североизточните райони. Температурите след обяд ще бъдат от 14 до 19, на места до около 20 градуса. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската равнина - умерен западен вятър.

През нощта облачността ще се увеличава, а над източната част на страната ще се появи до умерен вятър от североизток. Ще започнат превалявания, като на повече места ще вали утре над западната част на страната.

Минималната температура утре ще бъде от нула до 5, а дневните ще се понижат с десетина градуса спрямо днешните и ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Ще духа слаб, в Северна България - до умерен североизточен вятър.

Вечерта срещу сряда   и в сряда ще започнат превалявания - в западната половина на страната - от сняг, в Тракия и крайните югозападни райони - от дъжд.

По високите места отново ще се образува снежна покривка. Ще духа слаб, до умерен източен вятър. В сряда ще превалява главно над западните райони и около планините. минималните температури ще са от минус 3 до плюс два градуса, а дневните - от около нула в Софийско и другите високи полета до 6-7 градуса в ниските части на Дунавската равнина и Черноморието.

В четвъртък все още ще превалява над южните райони, но до обяд валежите ще спират и там. Минималните температури ще са от около минус 6 до минус 1. в Тракия и Черноморието - до плюс 2-3 градуса.

През деня ще остане студено за април, с температури от 5 до 10 градуса, в София по-ниски, до 2-4 градуса. Над по-голямата част от Северна и Източна България ще бъде слънчево, а повече облаци ще има над югозападните райони.

В петък облачността ще бъде променлива. Сутрин ще бъде студено за април, с минимални температури от минус 4 до плюс 1, но през деня температурите ще се повишат и ще бъдат в интервала от 10 до 15 градуса, отново малко по-ниски по високите западни полета.

В събота ще се повишат минималните температури и ще бъдат от нула, минус 2 до 5 градуса. през деня ще има променлива облачност, а слаб дъжд ще превали на места в източна България. Дневните температури ще останат без съществена промяна.

В неделя ще се усили вятърът от североизток и дневните температури слабо ще се понижат. 

През по-голямата част от първото десетдневие на месеца ще остава по-хладно от обичайното. В ниските места сутрин ще има мраз (отрицателни  температури) и слани. Според предварителните сценарии, по-чувствително повишение на температурите няма да настъпи преди 7-8 април.