През следващите няколко дни температурите ще бъдат по-високи от обичайните за средата на месец май.

Днес ще има променлива, предимно средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Температурите ще са доста високи за периода, от 29 до 33, 34 градуса.

Утре ще бъде най-топлият ден от тази седмица, като в низините температурите ще бъдат със стойности, характерни за месец юли.

През нощта облачността ще бъде средна и висока. Ще духа слаб вятър от североизток. Температурите утре сутрин ще са доста високи за месец май, от 14 до 19 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, средна и висока.

През деня ще бъде топло, в низините - горещо, с температури от 30 до 35 градуса, но на места в Дунавската равнина и Тракия са възможни и малко по-високи стойности.

Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад-запад.

Температурите, които очакваме утре са характерни за най-горещите дни на годината през юли и са с над 10-12 градуса над обичайните за месец май, а станата ни, заедно с Гърция, ще бъде най-горещото място в Европа, като температурите у нас са с 15 и дори цели 20 градуса над тези в Западна Европа.

Висока температура очакваме и за София, където въпреки голямата надморска височина, почти 600 метра, най-вероятната максимална стойност е 34 градуса.

В Събота, неделя и понеделник температурите слабо ще се понижат и ще бъдат от 24 до 29, на места до около 30 градуса. Ще остане почти без валежи, което не е характерно за толкова продължителен период на месец май. 

Напомняме, че месецът за над 80 на сто от територията на страната се явява най-валежният месец през годината.

Горещо, почти сухо, с температури до около 33 градуса ще остане времето и във вторник.