Топлото време продължава.

Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има само на отделни места около планините и в Източна България. Дневните температури ще достигнат 29 до 33 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре минималните температури ще са от 14 до 19 градуса и това ще бъдат минималните стойности в повечето места до края на тази седмица. В някои дни на места по морския бряг и хълмистите части на низините вече са възможни и тропични нощи, при които температурата не пада под 20 градуса..

През деня утре ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи ще има само на отделни места в планините.

Ще се появи вятър от изток, до умерен. Дневните температури ще бъдат от 18 до около 32 градуса.

Утре над Западна и част от Централна Европа, въпреки, че температурите слабо ще се повишат, ще остане малко по-хладно от обичайното за това време на годината. Дъжд ще превали над Скандинавието и по западните брегове на континента.

Топло ще остане над Балканите, а краткотрайни превалявания ще има около Алпите в планините на Балканския полуостров.

До края на седмицата съществена промяна на времето няма да настъпи. Ще бъде топло, слънчево, в низините в някои дни - горещо, с температури от 28, 29 до около 33. Малко по-ниски, с градус-два, ще са дневните температури в събота.

След обяд ще има купести облаци, но освен в планините, през повечето време кратки превалявания са малко вероятни. По-значителни явления - превалявания с гръмотевици, на места и градушки, ще има в събота след обяд и в неделя, но и тогава те няма да бъдат повсеместни, а ще са локализирани главно на отделни места на запад и по-съществено - в Североизточна България и по Северното Черноморие. Повече конкретика за тях очаквайте в следвашите дни.

Слабо понижение на температурите предстои през първата половина на следващата седмица.