През тази седмица ще се радваме на спокойно септемврийско време с повече слънце.

Днес ще бъде слънчево, със слаб източен вятър и дневни температури от 22 до 26, 27 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Температурите утре сутрин в повечето места ще бъдат от 7 до 12 градуса.

През деня утре ще бъде слънчево, с дневни температури от 22 до 27 градуса, за София около 22. Ще духа източен вятър, слаб, на места в низините временно до умерен. Повече облаци ще има над южната половина на страната, но вероятността за валежи е малка.

Утре в Западна Европа от юг ще се пренася топъл въздух и в тази част на континента ще имат летни температури около и над 30 градуса. След като цяло лято рядко преминаваше над 25, утре в Париж ще имат максимална стойност от около и дори над 30 градуса. Дори в Лондон температурата вероятно ще доближи 30 градуса.

В центъра на континента температурите са по-ниски и близки до обичайните за септември. В Киев и Москва ще бъде хладно, като в руската столица дневната температура ще остане под 15 градуса.

Топло и сухо, с хладни утрини, но дневни температури около и над 25 градуса, ще бъде времето в средата на седмицата.

Ще остане и предимно сухо, като само в четвъртък на отделни места в южните райони са възможни слаби краткотрайни превалявания.

През последните дни на седмицата температурите през деня ще се повишат още малко и ще имат августовски стойности от около 26 до 30, 31 градуса на места.