Днес облачността ще бъде променлива, намаляваща и до незначителна. Вятърът от запад постепенно ще стихне, а в следобедните часове ще се появи слаб вятър от североизток и изток. Ще остане почти без валежи.

Дневните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса.

През нощта по-значителна облачност ще има над западните и централни части на страната. В Западна България и западната част на Дунавската равнина на места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минималните температури утре ще бъдат от 11 до 16 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, често значителна над Централна и Източна България, а над западните райони след обяд ще намалява до незначителна.  

Краткотрайни валежи ще има само на отделни места в следобедните часове. Максималните температури ще са от 23 до 28, 29 градуса, по-ниски по морския бряг. 

Ще духа слаб, в низините и на изток — до умерен източен и югоизточен вятър. 

 

В Европа е топло по Средиземноморието, а най-висока температура очакваме в Атина — 33 градуса. В Централна Европа е хладно за края на май, с температури под 20 градуса и превалявания от дъжд.

У нас в сряда минималните температури ще бъдат от 12 до 17, а дневните от 23 до 28 градуса. Около и след обяд главно в западните и централни райони ще се развива купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

В четвъртък времето ще остане почти без промяна, с дневни температури в комфортния интервал от 23 до 28 градуса в повечето места. В следобедните часове главно в западната половина на страната на места ще превали и прегърми.

В петък нестабилно ще бъде над източните и южни райони. Там на много места ще превали и прегърми, като има вероятност и  за локални градушки. Без валежи ще остане в крайните западни райони и западната половина на Дунавската равнина. Минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните слабо ще се понижат, особено в местата с по-интензивни валежи на изток, до интервала от 20-21 до 26 градуса.

В събота и неделя минималните температури ще бъдат от около 7 в западните котловини до 13-14 градуса. Дневните стойности ще са в интервала най-често от 22 до 27 градуса. 

Облачността ще бъде променлива, преди обяд до слънчево в много райони. Около и след обяд на отделни места в източната половина на страната и в планините ще има локални краткотрайни превалявания, но явленията няма да бъдат масови.