Променливото време ще продължи в следващите 7-8 дни. Ще се редуват температури, обичайни за март, с такива, характерни за април, а после пак ще последва понижение. Очакват ни и още поне 2 валежни процеса.

Днес облачността ще бъде незначителна, на много места - до слънчево време. Дневните температури ще бъдат високи за февруари, от 7 до 12, 13 градуса. До ранния следобед ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен вятър от запад, а впоследствие, привечер и преди полунощ, вятърът ще стане южен и ще отслабне.

През нощта облачността ще бъде значителна, все още почти без валежи. Температурите утре сутрин ще бъдат от минус 1 до плюс 3 градуса. Ще духа слаб вятър от юг.

Около обяд утре от северозапад ще започнат превалявания от дъжд, които до края на деня ще обхванат западната половина на страната, а по-късно и южните райони. 

Сутринта вятърът от юг в Източна България временно ще се усили. След обяд и привечер ще стихва, а след това ще се появи слаб, от западна посока. С него ще прониква малко по-студен въздух. Максималните температури след обяд ще бъдат от 5 градуса на запад до 11-12 в югоизточните райони.

Късно след обяд и привечер дъжд ще вали в южната половина на страната. В планините валежите ще бъдат от сняг. В София също е възможно преди края на валежите дъждът да преминава в мокър сняг, но снежна покривка няма да се образува.

В събота облачността ще бъде променлива. В западната половина на страната ще духа слаб северозападен, а в източните райони - умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат от около нула до 5 градуса. Дневните ще достигнат 7 до 11 градуса, малко по-ниски по високите полета на запад.

В неделя вятърът ще стихне и минималните температури ще са от минус 3 до 3, а дневните - от 7 до 11 градуса. Възможно е в низините и котловините сутрин да се образуват краткотрайни мъгли. През деня ще бъде слънчево.

В понеделник и вторник ще бъде топло, с положителни минимални температури и дневни стойности от 11 до 16, през втория ден на места до 18-19 градуса.

От сряда температурите ще се понижават, а в четвъртък и петък, според предварителните прогнози, отново ни очакват превалявания от дъжд и сняг.