Пролетта продължава да напредва в следващите дни. Температурите постепенно ще се повишават, но ще започнат и летният тип валежи с гръмотевици.

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над крайните югозападни и североизточните райони. Ще духа слаб вятър от изток. Дневните температури ще са от 14 до 19 градуса.

Довечера ще бъде ясно и почти тихо. Утре сутрин отново на места ще има слаби слани. Минималните температури ще останат от около нула до 4-5 градуса.

През деня ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има над планините и на отделни места в Рила и Родопите е възможно да превали слаб краткотраен дъжд.

В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, като само по Черноморието ще духа слаб източен вятър.

Максималните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 15 до 20 градуса.

В събота минималните температури ще са от 2 до 8 градуса. Опасността от слани намалява. Облачността ще бъде променлива. Ще се появи слаб вятър от запад-северозапад и дневните температури ще се повишат по-съществено, като дневните стойности ще достигнат 19 до 24 градуса, а по поречието на Дунав - и с градус-два по-високи.

Ще остане почти без валежи.

В неделя минималните температури ще се повишат още, а дневните слабо ще се понижат и ще са от 18 до 22, 23 градуса. Облачността ще бъде променлива, в северните райони - без валежи. Около и южно от Стара планина на много места ще превали краткотрайно, възможно е на отделни места и да прегърми. Явленията ще стихват с настъпването на вечерта.

В понеделник в южните райони ще остане нестабилно в часовете около и след обяд, с краткотрайни превалявания. Температурите ще останат без съществена промяна.

Във вторник и сряда нестабилна ще бъде атмосферата над югозападните и западни райони. Там на много места ще превали и прегърми. В низините вероятността за подобни явления е по-малка. Ще се повишат отново дневните температури и през втория ден ще достигнат стойности около и над 25 градуса.