Продължава уникално меката зима в почти цялото северно полукълбо. Вчера температурни рекорди бяха измерени в източните щати на САЩ, а в Москва вече близо месец температурата балансира около рекордите и не успява трайно да падне под нула градуса - руската столица е почти без снежна покривка, а където я има, ще се стопи в следващите дни. У нас в следващите дни температурите слабо ще се понижат и ще доближат обичайните за януари, но съществени валежи няма да има.

Днес времето ще остане без промяна. В планините ще бъде топло за сезона  и слънчево. В низините на места ще се задържат ниски облаци и мъгли с различна видимост, като ще остава меко за сезона, с максимални температури в повечето места от 5 до около 10 градуса. Ще бъде почти тихо.

През нощта ще остане ясно и тихо. В низините на места ще се образуват мъгли и ниски облаци. Минималните температури утре сутрин ще са високи за януари - около и малко под нула градуса.

През деня ще бъде ясно, но в много части на низините и котловините ще остане мъгливо или с ниски облаци. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Отново най-хубаво - слънчево и топло за сезона, ще бъде в планините. 

У нас от утре и особено през втората половина на седмицата, в приземните слоеве на атмосферата от североизток ще прониква малко по-студен въздух. Ще се появи вятър от североизток.

Облачността ще бъде по-често значителна. Температурите утре през деня ще бъдат от 4 до 9 градуса, а в следващите дни ще се понижават с по градус-два и  в неделя  и понеделник ще бъдат от около нула, минус 1 до 3-4 градуса. Минималните стойности ще са най-често от около минус 5 до нула градуса.

Съществени валежи не се очакват. В някои дни е възможно да преръмява, а слаби превалявания от сняг не са изключени в Предбалкана, на места в Северна България  и по Черноморието. Съществена снежна покривка до началото на следващата седмица няма да се образува.