Снежна покривка вече има в почти цялата страна. Утре валежите ще спрат, а от четвъртък ще започне затопляне.

Най-дебела е покривката в София, високите части на Западна България. В София и Враца тя е над 25 сантиметра, а в по-високо разположените места около София доближава и 40 сантиметра.

В Северна България снегът е между десетина и 15 сантиметра в ниските части, а сняг вали и в Сандански и в Тракия. Дъжд превалява в югоизточните райони. Температурите са от около минус 2 до нула градуса в по-голямата част на страната и само по морето и в югоизточните райони - до плюс 4-5 градуса.

Днес ще остане облачно. преваляванията преди обяд ще продължат. Ще духа и умерен и силен източен вятър, който ще образува преспи и навявания по високите места и особено в старопланинските проходи. 

НИМХ е обявил за днес жълт код за цялата страна и червен за 3 области в Северозападна България.

Преваляванията ще спират в по-голямата част от Северна България около и след обяд. Максималните температури днес ще достигнат стойности от около нула градуса по високите полета на запад до 5-6 градуса в крайните югозападни райони и източните части на Дунавската равнина и на места в Тракия.

Студено остава и утре. Минималните температури ще са от около минус 5 до нула градуса, а дневните - от 2 до 7 градуса, Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до умерен, от изток. Облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания.

Преваляванията ще спират, като все още ще вали съвсем слаб сняг около Стара планина и слаб дъжд - по Черноморието.

В четвъртък облачността ще бъде значителна с по-съществени разкъсвания и намаления над Източна България. Там ще духа умерен и временно силен източен вятър. Ще бъде почти без валежи. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса, а дневните ще се повишат и ще са от 8 до 13 градуса. По-студено с няколко градуса ще остане в Софийско и другите котловини с дебел сняг.

В петък облачността остава значителна, но почти без валежи или със съвсем слаби превалявания  от слаб дъжд на отделни места. Минималните температури ще са от около нула до 5, а дневните - от 9 до 14, 15 градуса, отново с няколко градуса по-студено по котловините със снежна покривка.

В събота в Южна България ще превалява дъжд, а на север ще има повече слънце. Дневните температури ще достигнат 10 до 15 градуса, в Дунавската равнина до 16-17.

В неделя и понеделник вече над цялата страна ще бъде топло, с температури от 13 до 18 градуса, на места през втория ден и до около 20. Облачността ще бъде променлива, ще има и слънчеви интервали.