Очаква ни още един ветровит и хладен ден, но преваляванията ще бъдат слаби и само на отделни места, а от утре температурите тръгват нагоре.

Днес облачността ще бъде променлива. На отделни места в източната половина на страната и около планините  е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.

През нощта вятърът ще отслабне, но все още ще духа в Дунавската равнина, където ще бъде слаб. Облачността ще бъде променлива, а минималните температури утре ще са от 4 до 9 градуса, в местата с вятър в Дунавската равнина до около 10, 11.

Утре вятърът ще отслабне и ще стихва, като само в Дунавската равнина все още ще бъде слаб, от северозапад. Облачността ще бъде променлива, а слаби превалявания са възможни само на отделни места в източните райони.

Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 17 до 22 градуса.

В събота вече ни очаква по-приятно време, с дневни температури от 20 до 25 градуса. Минималните ще останат от 4-5 до 10 градуса. Облачността ще бъде предимно средна  и висока, почти без валежи. Вятърът ще стихне.

В неделя ще бъде още по-топло, с минимални температури от 7 до 12 градуса и дневни от 22 до 27 градуса.

Ще се развива купеста облачност и  на места около планините и полупланинските райони ще превали и прегърми. Ще бъде тихо или със слаб вятър от юг и югоизток.

Доста по-топло от обичайното, с температури от 27 до 32 градуса ще бъде времето в понеделник и вторник.

Понижение на температурите с няколко градуса предстои от сряда.