Днес облачността ще бъде незначителна, намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са от 3 до 8 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде почти ясно и тихо. Слаб вятър от югозапад ще духа в Североизточна България. Минималните температури ще са от около минус 7, минус 8 до минус 2 градуса.

През деня утре на места в низините и котловините ще има мъгли. Ще се почви слаб вятър от запад, а в Източна България - от югозапад. 

Дневните температури ще бъдат от 3 до 9 градуса. В полупланинските и планински райони ще бъде слънчево. След обяд видимостта ще се подобри и в местата с утринни мъгли.

В събота ще се появи слаб вятър от запад-югозапад и температурите ще започнат да се повишават.

Минималните сутрин ще са от минус 4 до плюс 1, а дневните ще се повишат чувствително и ще бъдат от 8 до 13, в западната част на Дунавската равнина до 14, 15 градуса. Облачността ще бъде променлива, до незначителна.

В неделя вятърът ще стихне, а след това ще се ориентира временно от изток, предимно слаб. Облачността ще се увеличи и ще бъде предимно облачно. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат от минус 2 до плюс 4, а дневните слабо ще се понижат и ще бъдат от 6 до 11, 12 градуса. През деня ще остане почти без валежи.

През нощта срещу понеделник слаби превалявания от дъжд ще има в крайните югозападни и югоизточни райони, по-значителни, до няколко литра на квадратен метър около Странджа.

През деня в понеделник дъжд ще превалява над южните райони и по Черноморието. Максималните температури ще са от 7 до 12 градуса.

Във вторник преваляванията ще спрат, а облачността ще намалява до незначителна. Температурите ще останат без съществена промяна - високи за януари.

В сряда и четвъртък температурите ще се повишат още и в низините ще бъдат от 10 до 15 градуса, на места до 16-17 градуса. Високи -над нулата в повечето места, ще бъдат и минималните температури.