Днес в следобедните часове ще се развива купеста облачност и  на места в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина временно до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 26 до 30 градуса.

През нощта на отделни места в страната ще превали и прегърми. Ще духа слаб, до умерен вятър от изток. Минималните температури утре ще са от 12 до 17 градуса.

През деня ще се развива купеста облачност и на много места в западните и централни райони ще превали и прегърми. По-малка е вероятността за валежи след обяд над Източна България и части от Дунавската равнина. В София ще има превалявания с гръмотевици.

Дневните температури ще са от 12 до 17 градуса.

През нощта срещу неделя облачността ще намалее и в неделя и понеделник ще се установи слънчево време, без валежи. Минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните в неделя ще бъдат от 26 до 31, в понеделник - от 28 до 32, 33 градуса.

Във вторник частично нестабилно ще бъде главно в източната половина на страната. Там на отделни места ще превали и прегърми. 

Дневните температури ще са от 26 до 31 градуса.

В средата на седмицата ще бъде предимно слънчево, в низините - горещо. Дневните температури ще са от 29 до около 33-34 градуса.