Предстоят няколко дни с много приятно, предимно слънчево и топло за сезона време. Тези, които имат възможност да се възползват от него, могат да го сторят с излет в планината или просто на открито.

Днес с напредването на деня облачността ще намалява и ще се установява слънчево време или такова с незначителна облачност. Повече облаци ще има над планините на Южна и в Североизточна България. Дневните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, най-високи в централната и западна част на Дунавската равнина и Тракия. По-хладно с 2-3 градуса ще бъде в североизточните райони, където ще бъде по-често облачно и ще  прониква малко по-хладен въздух.

В Северозападна България ще духа слаб до умерен северозападен вятър, а в източните и североизточни райони - слаб до умерен от север-североизток.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, Температурите утре сутрин ще бъдат от 8 до 13 градуса. В ниските места и около водните басейни е възможно да се образуват краткотрайни мъгли.

През деня ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната - тихо. В източните райони ще се появи слаб югоизточен вятър. Дневните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса. Повече облачност, предимно висока, ще има над крайните северни райони.

През нощта срещу неделя ще се появи слаб западен вятър. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат от 10-11 до 16-17 градуса. През деня над южните райони ще бъде слънчево, а над Северна България облачността ще бъде променлива.

Дневните температури ще се повишат чувствително и ще са със стойности, характерни за юни месец - от 26 до 31 градуса.

В планините времето ще предлага отлични условия за туризъм през почивните дни и до сряда следващата седмица. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи. Температурите на 1200  метра надморска височина утре ще достигнат 18 градуса, а в неделя и до сряда следващата седмица - около 20 градуса - значително над обичайните за тези места стойности. 

През първата половина на следващата седмица ще бъде много топло за края на септември и особено за началото на октомври. Дневните температури ще бъдат най-често от 26 до 30 градуса, но в някои дни на места ще има и стойности до около 31, 32 градуса. Няма да бъде толкова хладно за това време на годината дори в сутрешните часове.

Според сценариите на моделите, рязко захлаждане може да се очаква към четвъртък, 3 октомври, но за повече подробности по този процес следете актуалните ни прогнози в следващите дни.