След по-мекото време до неделя, през първата половина на следващата седмица ни очаква студено време, с обичайни за януари температури. Ново омекване и повишение на температурите ще започне в средата на следващата седмица.

Днес облачността ще бъде променлива, временно  намаляваща и до незначителна. Дневните температури ще са от 1 до 6 градуса.

През нощта облачността ще бъде променлива, по-значителна в източната половина на страната. Ще духа слаб вятър от северозапад.

Минималните температури ще бъдат от минус 5 до нула градуса. 

През деня ще има незначителна облачност, повече - около планините. Ще остане без валежи. Дневните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. 

Докато у нас зимата продължава без някакви значителни прояви, лятото в Австралия залива континента на кенгурутата с гореща вълна след гореща вълна. Заради бушуващите пожари там, хората в някои райони на източното крайбрежие бяха евакуирани с помощта на военноморския флот - единствената посока, в която можеха да се спасят, беше океан.

В събота минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 2 градуса. През деня облачността от запад ще се увеличава.

Ще се усилва  и  северозападният вятър. Максималните температури ще бъдат  над обичайните за периода, в което времето обичайно е най-студено през годината - от 5 до 10-11 градуса. До вечерта ще остане без съществени валежи.

Превалявания от сняг ще има през нощта срещу неделя на места в Североизточна България и Предбалкана. Там отново ще се образува тънка снежна покривка,  но в по-голямата част от страната ще остане без съществени валежи. Слаб сняг или дъжд е възможен на места и в северните райони.

Максималните температури в неделния ден ще бъдат от около нула, един градус в Софийско и Североизточна България до 6-7 градуса в Тракия и западната част на Дунавската равнина, където ще духа умерен северозападен вятър.

С него ще продължи да нахлува студен арктичен въздух и в понеделник температурите ще бъдат: минимални от минус 8 до минус 2 и максимални - около нула градуса. Без съществени валежи.

Без промяна: студено, с нормални за януари температури, ще остане и  времето във вторник, а след това ще започне повишение на температурите.