В следващите дни ни очаква топло, в някои дни в низините - и горещо време.

Днес ще има купеста облачност, но краткотрайни валежи са възможни само  на отделни места в планините. Топло, с температури от 28 до 32 градуса.

До полунощ краткотрайните превалявания  и в планините ще спират и ще се установи почти тихо време, с незначителна облачност. Утре минималните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с купеста облачност, но почти без вероятност за валежи. Такива не са изключени само на изолирани места в планините.

Дневните температури ще достигнат 28 до 33 градуса, по морето 25-28.

В Западна и части от Централна Европа ще има и места със повече слънце, но температурите ще са по-ниски от обичайните за началото на лятото.

Най-топло ще бъде в Италия, на Балканите и около Черно море, с температури около и над 30 градуса, на фона на предимно слънчево време.

До края на седмицата ще остане топло, в низините - горещо, с температури от 29 до 33, в неделя и до около 34 градуса.

Възможни са краткотрайни превалявания след обяд и преди полунощ, но главно около планините, в събота - и на места в западната половина на Дунавската равнина. Явленията като цяло  няма да бъдат интензивни и ще са с локален характер.

Частична дестабилизация на атмосферата и малко по-ниски температури ни очакват от началото на следващата седмица. Температурите ще са в рамките на нормалните за периода: от 26 до 29-30 градуса.