Днес и утре времето ще бъде по-хладно от това през последните дни.

Облачността ще бъде променлива, по-значителна в следобедните часове. Отначало в западната половина на страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще има и локални по-интензивни явления: гръмотевични бури, не са изключени и градушки.

Дневните температури ще бъдат от около 27 на запад и северозапад до 33-34 на места в източните райони. По-късно след обяд, привечер и преди полунощ, краткотрайни валежи ще има и на места в източните райони.

За днес НИМХ е обявил жълт код за очаквани гръмотевични бури и валежи в 12 области в Западна България.

Утре остава нестабилно. На много места ще превали и прегърми, а по-интензивни явления ще има в Източна България след обяд и привечер.

Температурите ще бъдат в широки граници, от 25-26  до 33 в крайните южни райони. В местата с по-интензивни валежи ще останат  и по-ниски, до около 23, 25 градуса. Ще духа слаб северен, в източните райони - до умерен и силен северозападен вятър.

В петък облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Краткотрайни превалявания ще има само на отделни места. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 27, 28 до 32 градуса.

В събота ще бъде горещо, с температури от 30 до 34, 35 градуса. Краткотрайни превалявания ще има след обяд над западните и северозападни райони.

В неделя краткотрайни валежи ще има само на отделни места около планините. Температурите ще са от около 27, 28 на северозапад и запад до 33-34 градуса в южните и източни райони.