Днес все още ще има краткотрайни превалявания, но на по-малко  места и  с по-нисък интензитет от тези през последните дни. Такива са най-вероятни в крайните източни райони, Североизточна България  и  планините на южната част на страната.

Максималните температури ще бъдат от около 19-20 по високите полета до 24, 25 на места в крайните североизточни райони.

Утре ще се затопли още. Температурите ще бъдат от 22 до 27, на места в Дунавската равнина и Тракия до 28, 29 градуса. Краткотрайни превалявания са възможни предимно в планините, но и по Черноморието и в югоизточните райони. В Източна България ще духа слаб северозападен вятър.

Преди и около обяд над западните, а по-късно над централните райони, ще има няколкочасов период със слънчево време, но над Източна България облачността ще бъде предимно значителна. След обяд облачността от запад ще се увеличава.

В неделя ще бъде най-топло, с минимални температури с юнски стойности - от 10 до 15 градуса в повечето места и максимални температури от 23 до 28 градуса. На места в Тракия и Дунавската равнина не е изключено да бъдат достигнати и 29, 30 градуса. Облачността ще бъде променлива, но вероятност за краткотрайни валежи има само на отделни места около Стара планина и Рила.

В планините през двата почивни дни ще бъде сравнително топло, с максимални температури на 1200  метра надморска височина в събота около 17, а в неделя до около 18, 19 градуса. Ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми.  По-разпространени ще бъдат тези явления в съботния ден.

В понеделник минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще са от 25 до 30 градуса. От запад на изток през страната ще премине атмосферно смущение и на места ще превали и прегърми. Не са изключени и локални градушки.

Привечер и преди полунощ срещу вторник гръмотевични бури ще има над Северна България. Отново не са изключени градушки

Във вторник около и след обяд краткотрайни превалявания ще има в източната половина на страната. Температурите ще се понижат слабо, с до 2-3 градуса, спрямо неделя  и понеделник.

Слънчево, с поява на висока облачност и малка вероятност за превалявания, ще бъде времето в сряда.

Според сегашните предварителни сценарии на моделите, в четвъртък и в празничния петък, атмосферата отново ще се лабилизира и на много места ще превали и прегърми. Подробна прогноза за празничните дни през следващата седмица очаквайте в понеделник.

>>>Следете ни и в нашата Фейсбук-страница>>>>