Остават само няколко дни топло и сухо време. В средата на следващата седмица предстои чувствително застудяване, като на места температурите ще се понижат с около и над 15 градуса спрямо сегашните.

Днес ще бъде слънчево, като мъглите в Източна България и Дунавската равнина в следващите часове ще се разсеят на повечето места. Максималните температури ще достигнат 20 до 24 градуса.

Утре и в неделя отново на много места в низините ще има мъгли или ниска облачност, която до около обяд ще се разсее в повечето райони. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, по-ниски на места по високите полета, а дневните от 20 до 25.

Двата почивни дни ще предложи добри условия за планински туризъм, със слънчево, почти тихо време и максимални температури на 1200 метра надморска височина около 17-18 градуса - стойности с над 10 градуса по-високи от нормалните за сезона.

В началото на следващата седмица: понеделник и вторник, съществена промяна на времето няма да настъпи. През деня - слънчево, но с все повече и по-продължителни утринни мъгли. Минималните температури в повечето места ще са от 3 до 8 градуса, на места - по-ниски, като по високите котловини не са изключени слаби слани и околонулеви стойности.

Максималните температури ще се понижат слабо и ще са от 18 до 22, 23 градуса.

Първите признаци за предстояща промяна на времето ще видим в Северна България във вторник след обяд. Облачността ще започне да се увеличава.

В сряда с поява и усилване на вятър от североизток и север, ще започне увеличение на облачността и понижение на температурите. Според предварителните прогнози, застудяването ще продължи през втората половина на седмицата. В четвъртък ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и температури от около 10 до 15 градуса, все още малко по-високи в източната половина на страната.

Заради твърде динамичното време след вторник-сряда идната седмица, очаквайте актуалните прогнози в следващите дни.