Започналата днес промяна на времето ще продължи и в следващите дни, а утре температурите ще бъдат по-ниски от тези в края на на миналата седмица на места с повече от 15 градуса: от близо 25 градуса вчера, утре в столицата температурата няма да превиши 5-7 градуса.

Днес облачността ще бъде значителна. на места ще превали дъжд, а по-съществени валежи ще започнат в следобедните часове над южните и най-вече югозападните райони.

Със слаб и умерен североизточен вятър ще прониква по-студен въздух. Температурите ще бъдат от 10 до 16 градуса в по-голямата част от страната, освен в крайните югозападни райони, където все още ще има места с максимални стойности до около 20 градуса.

През нощта ще бъде облачно. от североизток, с до умерен вятър ще нахлува по-студен въздух. Над Западна България ще вали дъжд, а в планините над 1300-1400 метра - сняг.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 3 до 8-9 градуса, в източните райони на места до около 10 градуса.

През деня ще остане облачно, студено и ветровито за това време на годината. Дъжд ще продължи да вали главно в западните и част от южните райони.

Максималните температури ще бъдат от около 3-5 градуса по високите котловини на Западна България, където дъждът ще се премесва с мокър сняг до 13-15 градуса в Дунавската равнина. Любопитното е, че в южните райони температурите ще бъдат по-ниски от тези на север с няколко градуса.

Ще духа слаб вятър от изток.

В сряда преваляванията ще спрат в повечето места, но ще остане със значителна облачност. Минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, на места в котловините - с градус-два по-ниски. Разкъсвания ще има в крайните северни части, по поречието на Дунав. Ще остане хладно за сезона, с максимални температури от 10 до 15 градуса, малко по-ниски  по високите полета в Западна България.

В четвъртък минималните температури ще са от 1 до 6, 7 градуса. Облачността ще остане променлива, по-често значителна, почти без валежи. Дневните температури ще са от 10 до 16 градуса. Слаби краткотрайни превалявания са възможни на места в планините на Югозападна България.

В петък сутрин минималните температури ще бъдат от около нула по високите полета до 5-6 градуса. Възможни са слаби слани. Дневните температури ще се повишат и ще достигнат 12 до 18, 19 градуса. Отново слаби краткотрайни валежи не са изключени в планините на запад.

В събота минималните стойности ще са от 2 до 7,градуса. през деня ще се затопли по-чувствително и ще се върнем към следобедни максимуми от около и малко над 20 градуса.

В неделя затоплянето ще продължи и максималните температури ще достигнат 20 до 25 градуса.