След хладното, ветровито и дъждовно време предстои чувствително подобрение в следващите дни. 

Подобрението ще започне още днес, с предимно слънчево време преди обяд. В следобедните часове ще има купести облаци, но само на отделни места в източните райони е възможно да превали слаб краткотраен дъжд.

Дневните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса.В Дунавската равнина все още ще духа слаб западен вятър.

През нощта ще бъде ясно или с незначителна облачност. В Източните райони ще се появи слаб вятър от юг. Утре сутрин минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Утре преди обяд ще бъде слънчево, с незначителна облачност на Северна България. Около и след обяд на североизточна България ще се развива купеста облачност. Там, както и по Северното Черноморие на отделни места ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса, на места и до около 26.

Ще духа слаб вятър от запад.  

В неделя ще се затопли още. Минималните температури ще са от 6 до 11, а дневните от 22 до 27 градуса на повечето места. В Южна България, част от източните райони и в планините около и след обяд ще превали и прегърми. По-значителни ще бъдат тези явления в планинските райони. 

В понеделник ще бъде още по-топло. Ще се появи южен вятър, който в източните райони и северно от планините ще бъде до умерен. Чувствително ще се повишат и минималните температури, които ще са от 10 до 15 градуса. 

През деня ще бъде слънчево, а температурите ще достигнат 26 до 30 градуса, но на места северно от планините в местата, чувствителни на южен вятър са възможни и малко по-високи стойности. Привечер облачността от запад ще се увеличава, но до края на деня ще остане без валежи.

Топло ще остане и във вторник, но от запад облачността ще се увеличи и на места ще превали и прегърми.