Застудяването, което започна, ще продължи и през следващите дни и към средата на седмицата някои утрини ще има места с температури до около минус 3, минус 4 градуса. Утре, обаче, все още няма да бъде чак толкова студено. 

Днес ще бъде ветровито, със значителна облачност. С умерен, в източните райони - временно силен северен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите след обяд ще са от около 8-9 в североизточните райони до все още 19-20 в крайните южни и югозападни.

От северозапад на югоизток ще превали дъжд, като по-значителни валежи ще има на места северно от планините и в Източна България, а на югозапад ще остане почти без валежи.

През нощта облачността в повечето райони ще намалява до незначителна, а повече облаци ще има над югозападната част на страната. 

В Източна България ще духа до умерен северен вятър, а на запад — слаб до умерен от източна посока. Минималните температури ще бъдат от около 1 до 6 градуса.

Сутрин на места в низините ще се образува ниска облачност. 

През деня ще бъде слънчево, с поява на висока облачност над Западна България. Максималните температури в повечето места ще бъдат от 7 до 12 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен източен вятър.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 а дневните ще останат без промяна, от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде незначителна, но в низините ще има места с мъгли и ниски облаци.

Без съществена промяна ще остане времето до неделя. Температурите в по-високите части на низините ще се повишат с 2-3 градуса, но в ниските в дните с по-продължителни мъгли ще останат малко по-ниски.

Ново чувствително застудяване ще започне в началото на следващата седмица.