Приключва дългият период с по-топло от обичайното за сезона време. В Северна България, с умерен и временно силен вятър от североизток вече нахлува по-студен въздух, който до довечера ще обхване по-голямата част от страната.

Днес към обяд температурите ще бъдат в широки граници: от 6-8 градуса на североизток, до все още 16-19 градуса в крайните южни райони. Ще бъде облачно, до късния следобед почти без валежи.

Превалявания ще започнат привечер, отначало в крайните северни и източни части на страната и през нощта те ще обхванат по-голямата и част. По-значителни ще бъдат те в източната половина на страната.

Утре ще бъде облачно и дъждовно. Ще превалява с прекъсвания над цялата страна, по-значителни валежи ще има над югоизточната половина. Минималните температури ще бъдат от 5 до около 11 градуса. Заради проникването на по-хладен въздух, през деня те ще останат без промяна, а на места дори слабо ще се понижат, като ще бъдат от 5 до 10 градуса.

В планините над 1300-1500 метра ще превалява сняг и дори по високите части ще се образува временна снежна покривка, макар и за кратко.

В петък все още на места ще превалява слабо, но ще започне процес на подобрение на времето. Минималните температури ще бъдат без промяна, а дневните ще се повишат с градус-два.

През двата почивни дни ни очаква чувствително затопляне. Вятърът ще се ориентира от юг и северно от планините и в източните райони през деня в събота температурите ще достигнат 15-18 градуса, в неделя до около 20 градуса. По-хладно, до около десетина градуса, ще бъде в някои части на Тракия и Северозападна България.

През следващата седмица ни очаква още по-топло време, а на места температурите ще достигнат почти летни стойности около 25 градуса.