След две седмици сравнително хладно и  нестабилно време, от утре предстои затопляне.

Днес все още ще бъде хладно и неустойчиво. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има на много места в централните и южни райони на страната, а по-спокойно, с по-малка вероятност за подобни явления ще бъде времето в по-голямата част от Дунавската равнина.

Температурите ще са ниски за месец юни - от 18 до 23 градуса.

Още преди полунощ преваляванията ще спират в по-голямата част от страната, освен по Северното Черноморие, където все още са възможни краткотрайни валежи и гръмотевици.

Минималната температура утре сутрин ще бъде от 7 до 12 градуса.

През деня утре температурите ще се повишат с поне 5-6 градуса спрямо тези от днес и ще са от 23 до 28, 29 градуса. Вятърът ще бъде до умерен от запад и югозапад. Облачността над равините ще бъде променлива, често незначителна, а повече купести облаци ще има над и около планините, като само там на отделни места са възможни слаби краткотрайни превалявания.

В петък ще остане топло и почти без валежи, с температури от 26 до 31 градуса.

В събота ще бъде по-нестабилно, с краткотрайни превалявания около обяд. Привечер атмосферата постепенно ще се стабилизира. Дневните температури ще бъдат от 23 до 29 градуса.

В неделя ще бъде топло, с температури от 26 до 31 градуса и вероятност за гръмотевични бури около планините на Западна България.

Частично неустойчиво, но топло, ще остане времето и в началото на следващата седмица.