По-голямата част от снежната покривка в София днес ще се стопи, но през следващата седмица в столицата вероятно ще има още превалявания от сняг.

Днес облачността ще бъде значителна, но предимно висока и средна. В Дунавската равнина ще духа слаб източен вятър. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна. След полунощ на отделни места в Северна България е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса.

В съботния ден облачността ще намалява, в следобедните часове до незначителна. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса.

В неделя минималните температури ще са от 1 до 6, а дневните — от 13 до 18 градуса. Облачността от юг на север ще се увеличава и до вечерта ще се установи облачно време. През нощта срещу понеделник над югоизточните и западни райони ще завали дъжд.

Минималните температури в понеделник ще бъдат от 3 до 8 градуса. През деня ще бъде облачно, с превалявания от дъжд в цялата страна. Дневните температури ще бъдат в широки граници — от 3-4 градуса по високите котловини на запад до 15-16 в източната половина на страната, където преди обяд ще духа вятър от юг.

В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. Валежите по високите места на запад, включително в района на София ще преминава в сняг.

Облачно, с превалявания от дъжд, по високите места от сняг, ще остане времето в началото и средата на следващата седмица.

Минималните температури ще бъдат от около нула до 3-4 градуса, а дневните най-често в интервали от около 5 до десетина градуса.

В някои дни дъждът временно ще преминава в мокър сняг и по високите места на Северна България, но съществена снежна покривка в низините под 300-400 метра надморска височина няма да се образува. 

Според предварителните сценарии на моделите, съществено затопляне не следва да се очаква поне до края на следващата седмица.