Днес облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания. В Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен западен вятър. В тази връзка НИМХ е обявил жълт код, заради опасността от силен вятър в по-голямата част на страната, с изключение на София, Перник и югоизточните области.

Дъжд ще превалява до ранните следобедни часове в северните райони и около Стара планина, а след обяд - и на места в южните части на страната. Топло за средата на февруари, с температури от 8 до 14 градуса, все още малко по-ниски в Лудогорието.

През нощта ще бъде облачно. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Слаби превалявания от дъжд, по високите места - от мокър сняг, се очакват над централните западни райони. Температурите ще бъдат от около нула до плюс 5 градуса. 

През деня утре, сряда, ще остане със значителна облачност. Слаб дъжд ще превали на места в южните райони, а сняг - в Рило-Родопската област. В Дунавската равнина ще остане ветровито. Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса.

В четвъртък температурите ще бъдат малко по-ниски, минимални от минус 3 до плюс два и дневни от 6 до 11 градуса. На места в низините сутрин ще има мъгли. Вятърът ще бъде слаб от изток и югоизток.

В петък ще бъде облачно. В западните и централни райони ще превали дъжд, в планините - сняг. Дневните температури ще бъдат от 5 до 12 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони.

В събота и неделя облачността ще бъде променлива, през първия ден на изток - все още значителна а в неделя, намаляваща до слънчево време. В низините и котловините, обаче, е възможно все още преди обяд да се задържат мъгли и ниски облаци. Почти без валежи. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните - от 6 до 11, 12 градуса.

Според предварителните очаквания, в понеделник и вторник следващата седмица температурите ще се повишат чувствително и през втория ден ще достигнат 18 до около 21, 22  градуса. повече подробности очаквайте в прогнозите ни през следващите дни.