Остават ни още два дни хубаво време. Въпреки че тази сутрин в 6 часа без 10 минути настъпи астрономическата пролет, предстои рязко застудяване и няколко дни със зимни температури.

Днес ще бъде слънчево и топло, с температури от 16 до 22 градуса.

През тази нощ облачността ще бъде променлива, по-значителна над Северна България. Ще духа слаб вятър от югоизток. Температурата ще бъда от 4 до 10 градуса.

Утре ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Температурата ще достигне 18 до 22 градуса. В Северна България ще духа слаб западен, а в източните райони - слаб южен вятър.

В неделя облачността ще се увеличи и отначало над южните и североизточни райони ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна. На места е възможно да прегърми. В западната половина на страната ще духа умерен и силен северозападен, а в източната - североизточен вятър. Минималните температури ще останат все още без промяна, но дневните ще се понижават и след обяд ще бъдат от 10 до 15, в южните райони все още до около 18 градуса.

През нощта срещу понеделник дъждът в планините, северните райони, а по-късно и по високите котловини на Западна България ще премине в сняг.

Сутринта в понеделник минималните температури ще бъдат от минус 4 до нула градуса в западната половина на страната и до 5-7 градуса над нулата в източните райони. Сняг ще вали на запад и в западната част на Дунавската ранина, а дъжд - в източните райони и планините. В Западна България ще продължи да духа умерен северозападен вятър, а в източна - до умерен североизточен. Основното студено ядро ще се намира над Централна Европа, на северозапад от страната ни, затова и  в северозападната половина ще бъде по-студено, отколкото на изток.

В понеделник ще бъде облачно и студено, с превалявания от сняг, в Добруджа - от дъжд и мокър сняг. Максималните температури ще бъдат от около нула градуса в Софийско и другите високи котловини до 6-7 градуса в източните райони.

Много студено за края на март ще остане времето и във вторник и, донякъде - в сряда.

Постепенно затопляне ще настъпи през втората половина на седмицата.