Тази сутрин отново в цялата страна температурите бяха отрицателни - от минус 6, минус 7 до минус 3, минус 2 градуса. Утре вече минималните температури, макар и все още малко по-ниски, вече ще бъдат по-високи - около и над нула градуса, в по-голямата част от страната.

Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса.

През нощта ще има незначителна облачност. Температурата ще бъде от минус 3 до плюс 4 градуса.

Утре облачността ще бъде променлива. Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите ще са от 8 до 14 градуса.

В четвъртък съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще бъдат от около нула градуса, до минус 2-3 в ниските части на низините и високите котловини, до плюс 3-4 градуса. През деня ще бъде слънчево, със слаб вятър от северозапад  и запад. максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 11 до 16 градуса.

В петък температурите ще се повишат още и минималните ще са от 2 до 7, а дневните - от 13 до около 18 градуса. Вятърът ще се ориентира от североизток, предимно слаб.

В събота и неделя ще остане топло, а през нощта срещу понеделник и в понеделник от североизток ще нахлуе студен арктичен въздух. Температурите рязко ще се понижат, ще завали дъжд и сняг. Повече подробности за този процес очаквайте в следващите дни.