Тази сутрин снеговалежите спряха в цялата страна, но температурите са отрицателни.

Най-студено е на Мусала, минус 22 градуса, а най-меко в югоизточните райони - минус 1 в Бургас и Сливен. Минус 4 е била минималната температура в София, минус 6 в Кърджали, минус 5 в Разград, минус 3 във Видин и Сандански.

Зимната обстановка в страната след снеговалежите в отделни райони остава усложнена. Продължава работата по отстраняване на причинените от лошото време аварии, съобщава БНР.

16 села са без ток в Добричко, както и 4 в община Каварна и 2 в община Генерал Тошево. Не работят помпените станции Батово, Долина и Дъбрава. Без вода са 18 села, нарушено е водоподаването и по високите части на областния център.

Варненската община Суворово остава в частично бедствено положение. То е в сила и в селата Булаир, Солник и Бърдарево, като за хората в тях е осигурено снабдяване с основни продукти. Ток няма и в Шкорпиловци, и в Голица, както и в част от село Доброглед, община Долни чифлик.

Нормализира се движението на автомобили по пътищата в Бургаска област след падналия на места снеговалеж. Затворени са път III- 6009 от Изворище до Каблешково  и път III- 906 граница ОПУ Варна - кръстовище за село Горица /Дюленски проход/, съобщиха от Областното пътно управление.

В Хасковска област 7 села все още са без електричество. Заради липсата на електрозахранване към помпената станция от тази сутрин водата в град Маджарово е спряла. В района няма затворени пътища и бедстващи хора.

Проходими са и пътищата в Силистренско. Няма сигнали за населени места в областта без ток и вода. Със заповед на кмета на община Дулово от днес се прекратяват учебните занятия на територията на общината заради зимната обстановка.

В Габровска област републиканските пътища са проходими, в някои участъци - заснежени. Достъпът до някои села в района е труднопроходим.

Проходът "Шипка" е почистен, съобщи за БНР дежурният в Областното пътно управление. Заради мъгла обаче е ограничена видимостта до 100 метра - в района на Троянския проход и в проход Шипково-Рибарица.

За проблеми във Варненско съобщава и БНТ. 

В град Каварна и малките села обстановката е нормална. Проблемът е, че не са почистени държавните пътища до някои населени места. Това е заявил за медията кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

Вчера е имало заседнали коли заради навяванията. Село Белгун и село Септемврийци са без ток, но е момента се отстраняват проблемите.

Днес вятърът ще започне да се ориентира от югозапад и температурите постепенно ще се повишават, достигайки утре на места 7-10 градуса.