Зимното време ще се задържи още няколко дни.

Сняг вали в Северна и Западна България. Температурите тази сутрин са от нула градуса на север и в София до 6 по морския бряг.

Днес ще бъде облачно, с повсеместни превалявания от дъжд и сняг.

Преди обяд дъжд ще вали в южните райони и ниските места на Северна България. С нахлуването на по-студен въздух дъждът ще преминава в сняг в северните и западни райони. Снежна покривка ще се образува по високите места на Северна България и високите западни полета.

В северните и източни райони ще духа умерен и временно силен вятър от изток и североизток. Дневните температури ще бъдат от около един градус по високите места на запад до 8-9 градуса в югоизточните райони.

НИМХ е обявил жълт код за опасни явления - дъжд, сняг и силен вятър, за цялата страна, с изключение на 4 области в югоизточната и част.

През нощта преваляванията ще отслабват, но с прекъсвания все още ще превалява, на отделни места. Температурите утре сутрин ще бъдат от около минус 2 до плюс 3 градуса. В Източна България ще остане ветровито, със умерен вятър от североизток-север.

Утре облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания и намаление след обяд над източните райони. Там ще духа слаб до умерен северен вятър, докато в западната половина на страната вятърът ще се ориентира от запад. На места в Дунавската равнина ще превали слаб дъжд, а около планините - слаб сняг.

Дневните температури ще са от 3 до 8 градуса, на места по поречието на Дунав и на юг - малко по-високи.

Без съществена промяна ще остане времето и в сряда и четвъртък.

В петък сутрин ще бъде студено за края на март, с температури от около минус 3, минус 4 до плюс 2. През деня вече ще бъде без валежи, а температурите ще тръгнат нагоре: дневните стойности ще са  от 7 до 13-14 градуса. Вятърът ще се ориентира от запад, предимно слаб.

Слънчево и все по-топло ще бъде през почивните дни, а в неделя дневните стойности ще достигнат 14-19 градуса.