Днес ще бъде слънчево, със слабо развитие на купеста облачност. Без валежи. В Дунавската равнина ще продължи да духа умерен западен вятър.  Максималните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса.

Утре температурите ще бъдат от 28 до 34 градуса. Краткотрайни превалявания ще има в планините и крайните югозападни  райони, а преди полунощ и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми на места в централните и източни райони. Вятърът ще отслабне, но в Дунавската равнина няма да стихва напълно, това ще се случи едва в събота.

В сряда и четвъртък  ще бъде малко по-хладно, с температури от 26 до 31 градуса. Ще превали и прегърми, на повече места в Северна България и планинските райони. Ще остане ветровито.

В петък ще превали и прегърми в планините и на места в североисточните райони. Температурите ще бъдат от 27 до 32 градуса.

В събота и неделя ще бъде слънчево, в низините - горещо, с температури до 34, 36 градуса. Главно в неделния ден на места в планините и североизточните райони ще се развива локална, но мощна купесто-дъждовна облачност и  на места там ще има гръмотевични бури. Не са изключени и локални градушки.