Днес ще бъде облачно, с превалявания от сняг над по-голямата част от страната, но по-съществени валежи ще има предимно в южните райони.

След обяд и привечер преваляванията ще отслабват и през нощта ще спират в по-голямата част от страната.

Дневните температури днес ще са от минус 4 до плюс 1 градуса.

Вятърът от североизток ще отслабва и до довечера ще стихне.

 През втората половина на нощта от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури в източните райони, където все още ще има облачност ще бъдат от минус 9 до минус 5, но на запад ще има условия за изстиване и минималните на места отново ще се понижат до около минус 15 градуса.

През деня над западните и централни райони облачността ще бъде незначителна. Температурите ще са от минус 4 до плюс 2 градуса.

В събота и неделя облачността ще бъде незначителна, без валежи.

Сутрин ще бъде студено, с минимални температури около и под минус 10 градуса, на най-ниските инверсионни места и до под минус 15 градуса.

През деня температурите слабо ще се повишат и в събота ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а в неделя - на места на юг и до около 4-5 градуса над нулата.

В понеделник и вторник омекването на времето ще се усети и  в сутрешните часове. От юг-югоизток във височина ще се пренася малко по-топъл въздух, но заради слабите градиенти(разлика в наляганията) при земната повърхност, това затопляне ще се усеща много по-слабо.

 

В низините ще има мъгли, които ще се задържат през голяма част от деня и  там дневните температури ще остават по-ниски, В замяна на това и нощем вече няма да бъде чак толкова студено, с минимални за страната в интервала от минус 9, минус 10 до минус 5, в понеделник - малко по-ниски. 

Дневните по хълмистите места и  в предпланините ще бъдат предимно от 1 до 7 градуса, в ниските части на Дунавската равнина, възможно - на места и в Тракия, с няколко градуса по-ниски, до около минус 2, минус 3 градуса.