От запад ще започнат превалявания, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната.
В западните и част от северните райони ще вали сняг, а до втората половина на нощта в Южна и Източна България валежите все още ще бъдат от дъжд.

С нахлуването на студения въздух и там до сутринта валежът ще премине в сняг, като последно това ще стане утре преди обед в крайните южни и югоизточни райони.
Днес максималните температури ще са от 2 до 8 градуса.

Утре ще застудее рязко и дневните температури няма да надвишат минус 6, нула градуса.
Ще вали сняг в цялата страна и ще се образува снежна покривка.
В Североизточна България и в планините ще има снегонавявания и преспи. От утре до началото на следващата седмица пътуванията ще бъдат опасни и ако не са наложителни, добре е да бъдат отложени.
Опасно, студено и неподходящо за туризъм време ще имаме и в планините до края на седмицата.

През нощта срещу събота преваляванията ще отслабват и спират в повечето места, но и в събота все още е възможно да прехвърча слаб сняг.
Дневните температури в събота ще бъдат отрицателни навсякъде, от минус 8 до минус 3 градуса. Облачността ще бъде променлива, значителна в североизточните райони, където по-късно през деня отново ще завали сняг.

Температурите ще са от минус 11 до минус 5 сутрин, на места до около минус 15.

През нощта срещу неделя над западната половина на страната ще бъде ясно и по високите полета и затворените котловини ще бъде много студено, с температури и до минус 18, минус 20 градуса.

Без промяна, студено, с променлива облачност, на места - мъгливо, ще остане времето през първите дни на следващата седмица.
Минималните температури ще бъдат от минус 15, минус 16 до минус 10 градуса, но в местата с ясно време стойностите ще се понижават до минус 20, минус 22 градуса.

Денем ще остава с отрицателна температура. На места в източните райони ще превали съвсем слаб сняг.

Повишение  на температурите, според сегашните предварителни прогнози, ни очаква към средата на другата седмица, към четвъртък.