Днес в голяма част от низините през целия ден ще остане тихо, с ниска слоеста облачност и мъгли. В хълмистите части и в планините ще има незначителна облачност и добри условия за туризъм.

Температурите ще бъдат от около 7 в северозападните части до 14, 15 градуса по високите места в низините и източните райони.
Утре съществена промяна на времето няма да настъпи.

Облачността ще се увеличава. Минималните температури ще са от 3 до 9, а дневните - от 7 градуса в ниските части на Дунавската равнина до 14 на изток.

Привечер и през нощта срещу понеделник ще се появи вятър от северозапад и  с това ще започне съшествена промяна на времето.

Още вечерта от северозапад ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта и в понеделник сутрин ще обхванат цялата страна, без североизточните райони.
По-съществени валежи ще има над Южна  и Югозападна България.

Минималните температури ще са без промяна, а дневните, с проникването на по-студен въздух, ще се понижат и около обяд ще бъдат от около 2-4 градуса във високите полета на запад до 12 в източните райони.

Дъждът в Софийско вероятно ще започне да се примесва със сняг още през деня, а след обяд в понеделник  и вечерта срещу вторник ще премине в сняг и ще образува временна снежна покривка.
В по-голямата част от низините валежите ще останат от дъжд.

Във вторник минималните температури ще са от около минус 2 по високите полета до 7-8 в източните райони. през деня преваляванията от запад и юг постепенно ще отслабват, но до вечерта все още ще превалява слабо: в низините дъжд, в Софийско и останалите високи западни полета, Предбалкана - слаб сняг.

Снежната покривка в Софийско е възможно да достигне около и дори малко  над десет сантиметра.
Максималните температури в сряда ще бъдат от 1-2 градуса в района на София, до около 5 в централната и западна част на Дунавската равнина и 10-12 градуса в източните райони.
Обръщаме внимание на тези, които планират пътуване през старопланинските проходи и централната част на Западна България в понеделник и вторник, че там ще вали сняг или тежък, мокър сняг и пътната обстановка е възможно да бъде доста усложнена,
В ниските части на Дунавската равнина и Тракия валежите ще бъдат само от дъжд и дори да се примесват с мокър сняг, снежна покривка в ниското няма да се образува.

В сряда сутрин температурите по високите западни полета е възможно да паднат и до около минус 5 градуса, особено в котловините с останала снежна покривка.
В останалите части на страната те ще са от около минус 2 до плюс 4 градуса.
През деня ще има променлива облачност, а дневните температури ще са от 5 до 12 градуса. 
В четвъртък и петък температурите ще се повишат чувствително, а според предварителните прогнози, към петък ще има нова валежна обстановка. Подробности очаквайте в прогнозите си  в следващите дни.