Днес   ще бъде слънчево и топло, с температури от 18 до 23 градуса. След обяд  и привечер над западните райони ще се появи средна  и висока облачност.

 Утре ще има променлива облачност, по-значителна над източната половина на страната.

Минималните температури ще са от 4 до  10 градуса, а дневните от 18 до 23.

В събота минималните температури ще са малко по-високи, от 7 до 12 градуса. Облачността ще се увеличава, а вятърът от североизток ще започне да се усилва.

Все още топло, с температури от 17 до 22 градуса.

В неделя облачността ще се увеличи, а вятърът временно ще се ориентира от запад и северозапад. Около и  след обяд ще започнат превалявания от дъжд, предимно слаби, но на места не са изключени гръмотевици.

Температурите сутрин  ще останат без съществена промяна, а дневните слабо ще се понижат.

През нощта срещу понеделник ще превалява главно над северните райони.

Минималните температури в понеделник ще са от 8 до 13, а дневните от 13 до 18 градуса.

През нощта срещу вторник ще вали на места в Южна България. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните от 10 до 15 градуса.

Според сегашните прогнози на моделите, същественото застудяване в средата на следващата седмица ще премине североизточно от страната ни. Температурите сутрин ще са най-често от 1-2 до 5-6 градуса и  на места в котловините и най-ниските инверсионни части на низините са възможни слаби  слани. Подробности за тези явления очаквайте в началото на следващата седмица в прогнозите ни.

Сутрин на места около водните басейни ще има мъгли, които бързо ще се разсейват.

През деня температурите ще са около обичайните  за периода, от около 11, 12 до 16, 17 градуса в по-голямата част от страната.