Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна преди и около обяд. В следобедните часове ще се разкъсва  и  намалява.
Дневните температури ще достигнат 22-27 градуса.

Съвсем слаб краткотраен дъжд е възможен по Южното Черноморие и около планините на Северозападна България. Въпреки това, добра идея би било, ако си носите чадър, ако имате излизания на открито днес и в останалата част на страната.

Утре минималните температури ще бъдат около 10 градуса, в повечето места от 8, 9 до 13 градуса.
Утре облачността ще бъде променлива, по-значителна над северните райони. Там в следобедните часове на места ще превали и прегърми, като не са напълно изключени и локални градушки.

Дневните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса, в Южна България до 31, 32.
Ще се появи умерен западен вятър, който ще се усилва.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат, по-чувствително в североизточните райони, като ще бъдат в интервала от около 20 на североизток до 25, 26 в крайните южни райони.

Планините през почивните дни няма да предлагат идеални условия за туризъм, заради ветровитото време в Стара планина и краткотрайните превалявания. По-подходящ за излети ще бъде съботния ден и планините в Южна България.

В понеделник и вторник краткотрайни превалявания ще има само на отделни места в следобедните часове, главно около планините и полупланинските райони. Температурите ще бъдат в рамките на обичайните за средата на май, от 20 до 25 градуса във вторник и от 18 до 22 в понеделник.

В сряда ще бъде по-неустойчиво, с повече превалявания от краткотраен тип, а температурите слабо ще се понижат.

От четвъртък  атмосферата ще се стабилизира, а температурите ще се повишават.