Днес все още във вътрешността на страната ще бъде студено, с ниски отрицателни максимални температури около и малко над минус 10 градуса.
Ще бъде облачно, с превалявания от сняг, по-значителни в югоизточните и източни райони.

По Черноморието вятърът ще бъде от изток и североизток и там дневните температури за кратко ще преминат нулевата отметка, до плюс 3, плюс 4 градуса.

През нощта ще вали над голяма част от страната, като най-значителни валежи ще има над източните райони и там отново зимната обстановка ще бъде усложнена.

Утре  остава студено, с минимални температури около и под минус 10 градуса.
Дневните стойности ще са от минус 1 до минус 6 градуса.

Все още облачността ще бъде значителна, а слаби превалявания от сняг ще има над крайните южни райони и по поречието на Дунав.

Четвъртък ще започне със студено утро и минимални температури от минус 12 до минус 7, на места все още до около минус 15.

През деня ще се появи западен вятър  и остатъците от студеното арктическо ядро над Балканите ще бъде окончателно изтласкано  на североизток.

Облачността ще бъде променлива, често значителна, а дневните температури ще са от минус 4 до плюс 3 градуса. В местата с положителни температури, облачно време и вятър, ще започне намаляване на снежната покривка.

През нощта срещу петък вятърът в планините, източните райони и северно от планините ще се ориентира от юг.
Минималните температури ще са от минус 7 в местата, защитени от южен вятър до около нулата. Дневните температури в петък ще бъдат от нула до 5 градуса.

Не места ще превали слаб дъжд, мокър сняг, а в местата с отрицателни приземни температури не са изключени поледици.

В събота вятърът в западните части на страната ще се ориентира отново от северозапад.
В събота и неделя предстои динамично, променливо време, поради преминаването през страната на средиземноморски циклони, при които границите между студените и топли сектори не могат да бъдат определени с точност още отсега.
Времето ще бъде динамично, често ветровито, с превалявания от сняг, дъжд и в смесена фаза, но без екстремно ниски  температури.
Очаквайте актуални прогнози в следващите дни и  часове.