Днес ще бъде все още топло и в по-голямата част от страната - слънчево.

Купеста облачност и вероятност за локални превалявания в следобедните часове има над западните райони, главно около планините.

Максималната температура ще бъде от 23 до 28 градуса.
Утре минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а дневните все още ще са почти без промяна, но купеста облачност ще се развива на повече места в западните и северни райони и там ще превали и прегърми.


В петък от север ще прониква по-хладен въздух и атмосферата ще се лабилизира. На много места в  Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и гръмотевични бури и градушки.

Температурите ще се понижават и в северозападната половина на страната ще са от 16 до 20 градуса. Все още сравнително високи, до около 25, ще остават те на югоизток.

В събота краткотрайни превалявания ще има на места в цялата страна, като по-интензивни ще бъдат на североизток. Температурите ще са от 17 до 23 градуса.

В неделя атмосферата частично ще се стабилизира, като краткотрайни превалявания са възможни около и след обед над западните и централни райони. Температурите ще са от 20 до 25 градуса, в местата в по-плътна облачност и валежи - малко по-ниски.

В понеделник и вторник от север ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат с няколко градуса  и в повечето места ще бъдат под 19-20 градуса. Ще има по-често значителна облачност и често ще превалява дъжд, в следобедните часове придружен от гръмотевици.

Според предварителните прогнози, постепенно подобрение на времето и повече слънце ни очаква към 10 май, а по-чувствително затопляне - през първата половина на втората десетдневка на месеца.