Днес ще бъде облачно, с температури от минус 4 до плюс 2 градуса.

След обяд облачността ще се разкъсва и намалява.

 Утре ще се усили вятърът от североизток и ще започне да прониква студен въздух.

Минималните температури утре ще бъдат от минус 9 до минус 5, на места в котловините на западната половина от страната до минус 11, минус 12.

През деня ще бъде студено, с температури от минус 5 до нула градуса.

Съвсем слаб сняг е възможно да прехвърчи по Черноморието и  в източните райони.

Много студено ще бъде в петък сутрин, с минимални температури от минус 15 до минус 10, на места и до около минус 18, минус 19 градуса.

През деня студената въздушна маса ще започне да се оттегля на изток, но все още ще остава студено, с  максимални температури от около минус 6 до плюс 1, 2 градуса в крайните югозападни райони.

Облачността ще бъде незначителна, повече облаци ще има в североизточните райони.

В събота минималните температури ще са от около минус 12 до минус 6 градуса. Отново на места са възможни стойности до около минус 15.

През деня температурите ще се повишат и ще са от около минус 3 на североизток, до плюс 3, 4 градуса на юг и югозапад. Облачността ще бъде променлива, до незначителна, а в низините сутрин ще има мъгли и ниски облаци.

Без съществена промяна ще бъде времето в неделя, с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса и дневни от минус 2 по поречието на Дунав до плюс 4 в южните райони.

Постепенното затопляне на времето ще продължи през следващата седмица, като според предварителните прогнози дневните температури на места ще достигнат и преминат десетина градуса.  Повече подробности очаквайте в следващите дни.