В неделния ден облачността над страната ще бъде по-често значителна.

На места, около обяд в западните и североизточни райони, а привечер - в западните и централни райони, ще превали и прегърми.
Дневните температури ще са от 16 до 21 градуса.


Утре облачността ще бъде променлива, в източните  и  централни райони преди обяд - до слънчево време.

Минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, а дневните от 19 до 24.
В западните райони около и след обяд на места ще превали и прегърми.
За района на София също има условия за локални краткотрайни извалявания, възможно и  да прегърми, затова жителите на столицата е добре да си всземат чадърите.

Във вторник температурите ще се повишат още малко и ще бъдат от 20, 21 до 26 градуса.
Ще се развива купеста облачност, но  вероятност за краткотрайни превалявания има на по-малко  места, отново главно в Западна България.

В сряда и четвъртък съществена промяна на времето не се очаква. Минималните температури ще останат около и над 10 градуса, а дневните - в повечето места от 21 до 26 градуса, но на места са възможни и стойности до 27, 28 градуса.

В сряда краткотрайни валежи са възможни около планините на Западна България, а в четвъртък - на повече мвста в западата половина на страната.

В навечерието на Гергьовден атмосферата ще се лабилизира над по-голямата част от територията на страната.
Подробна прогноза за времето по Гергьовденските празници очаквайте към вторник-сряда.

Все пак, според предварителните сценарии на моделите и тенденциите в атмосферната циркулация, времето в края на първата десетдневка на месеца ще бъде нестабилно, с превалявания и гръмотревици в различни райони и  с различен интензитет, след което, в началото на втората десетдневка на месеца ни очаква чувствително заятопляне, с температури над 30 градуса в низините.