Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. Вероятност за краткотрайни превалявания и гръмотевици има в крайните западни райони около Стара планина и в Родопите. Не е изключено да превали локално и на места в Софийско, носете си чадър.

Максималните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса.
Утре минималните стойности ще са от 6 до 11 градуса. През деня ще се затопли още и температурите ще бъдат от 22 до 28 градуса.

Още в събота вечер и през нощта, от север на юг атмосферата ще става неустойчива.
Ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на много места, отначало на север, а до сутринта над цялата страна ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, на места са възможни и локални градушки.

В планините подходящо за туризъм ще бъде в събота. Вероятността за валеж е малка, а температурите в ниските части ще бъдат около 20 градуса.
В неделя ще бъде не само неподходящо, но и опасно за излети. Ще има силни гръмотевични бури с дъжд, локален град, силен вятър с неустойчива  и променлива посока. Не е за подценяване и вероятността от мълнии.

Минималните температури в неделя ще бъдат от 11 до 16 градуса, а дневните - от около 19 до 24, но ще има места, където заради плътните облаци и валежи, те няма да превишат 15 градуса.

През деня ще бъде неустойчиво, с превалявания и гръмотевици над цялата страна, като на места явленията ще са интензивни. Отново са възможни градушки.
По-късно след обяд и преди полунощ явленията постепенно ще отслабват и стихват, а облачността ще намалява до незначителна.

Понеделник сутрин температурите ще са от 7 до 12 градуса, е през деня - от 20 до 26.
Ще има променлива облачност, по-значителна около и след обяд и отново, но вече само на отделни места ще превали и прегърми. По-голяма вероятност за това има около планините, в крайните северни райони и най-вече по Черноморието.

Във вторник и сряда над по-голямата част от страната вероятността за валежи е малка.
Изключение правят югозападните райони и част от Западна България, вкл. Софийско, където в следобедните часове има вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевици.
Съществени ще бъдат те в югозападните райони, най-вече около Рила и Пирин.
Температурите ще останат без съществена промяна и ще са около обичайните за месеца - от 19, 20 до 24 градуса.