Движението през тунел "Траянови врата" ще изисква повишено внимание от шофьорите във втори пореден ден. След като днес в района се образува 20-километрова опашка от коли заради протестно автошествие, утре движението там отново ще бъде затруднено.

Поради обследване в тръбата за София, тя ще бъде затворена, а движението ще се осъществява двупосочно в тази за Бурга, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".  От 9.30 ч. до 16.00 ч. в четвъртък шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

"Водачите да изострят вниманието си, тъй като може да се случи така, че изведнъж да намалят скоростта рязко", призова пред БНР вчера Лъчезар Близнаков от Пътна полиция по повод шофирането при усложнена обстановка в района на тунела.